

Moules frites med
aioli og salat
20 min. - 4 personer
Det skal du bruge:
- 1,5 kg blåmuslinger
- 1 kg bage- eller store kartofler
- 2 spsk olivenolie
- Sort peber
- Flagesalt
- 50 g finthakket løg, ca. 1 stk.
- 150 g gulerødder, ca. 2 stk.
- 2-3 fed hvidløg, finthakket
- 120 g fennikel i mundrette stykker, ca. 1 stk.
- 2 dl. hvidvin
- 1 dl vand
- Lidt olie til stegning
- 1 håndfuld bredbladet persille, hakket
- Aioli
- Salat
Sådan gør du:
- Skrub og vask kartofler, og skær dem i grove, aflange pomfritter med skræl. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend godt sammen med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen 25-30 minutter på 200 grader, indtil de er gyldne og sprøde.
- Rens imens muslingerne, ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
- Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor varm gryde.
- Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i 1/2-1 minut. Kom hvidvin og vand på og læg et tætslukkede låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig - ryst gryden undervejs.
- Tilsæt persille, og servér muslingerne med fritter, aioli og salat. Kassér de muslingerm der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Tip: Nem snyde-aioli kan laves af god mayonnaise, revet hvidløg, salt og peber og lidt olivenolie.
Aktuelle tilbud:
![]() |
Wassim Havtaskefilet 1 pk. 69.00 |
345.00/kg. |
200 g. 07/11 - 31/12 |
![]() |
Danske rødspættefileter, Havblå 1 pk. 39.95 |
177.56/kg. |
225 g. 07/11 - 31/12 |
![]() |
Wassim pighvarfilet 1 pk. 99.00 |
495.00/kg. |
200 g. 07/11 - 31/12 |
![]() |
Danske blåmuslinger, Havfrisk 1 pk. 29.95 |
29.95/kg. |
1,000 g. 01/11 - 31/01 |